Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Végzett hallgatóink a Tur-Vend képzésről

Czombos Péter - Turizmus-vendéglátás szak, Szállodamenedzsment és Egészségturizmus szakirány

Végzett hallgatóink a Tur-Vend képzésről Létrehozva: 2016.11.24 08:58 módosítva: 2017.05.29 11:38 Készítette : Hernyák Gábor

czpA Szolnoki Főiskola kiskunfélegyházi képzési helyén végeztem az alapképzést 2014 júniusában. Turizmus-vendéglátás szakon, szállodamenedzsment és egészségturizmus szakirányokon szereztem alapdiplomámat. A képzés során úgy érzem, hogy nagyon hasznos ismeretekre tettem szert, melyeket nem csupán az idegenforgalomban, de más, gazdasági vonatkozású munkahelyeken is kamatoztatni tudok. A száraz tananyag mellett kifejezetten elégedett voltam a főiskola oktatói gardájával, akik mindig nyitottak voltak a hallgatói kérdésekre, kérésekre, és céljuknak tekintették a hallgatók elméjének pallérozását.

Tovább

Németh Bernadett - Turizmus- Vendéglátás szak, szállodamenedzsment szakirány

Végzett hallgatóink a Tur-Vend képzésről Létrehozva: 2016.11.24 08:55 módosítva: 2016.11.24 08:56 Készítette : Hernyák Gábor

Németh Bernadett - Turizmus- Vendéglátás szak, szállodamenedzsment szakirányNémeth Bernadett vagyok, hajdani Szolnoki Főiskolás hallgató.  2013-ban végeztem Turizmus- Vendéglátás szakon, szállodamenedzsment szakirányon. Az ott eltöltött három év életem egyik legmeghatározóbb szakaszának mondható, mely a jövőmre is nagy hatással volt. Kezemben tarthatok egy közgazdász diplomát, mellyel nem csak a szállodaiparban, vendéglátásban helyezkedhetek el. A sokrétű oktatásnak köszönhetően az első két évben elsajátíthattuk többek között a pszichológia, nemzetközi gazdaságtan számvitel, statisztika, üzleti idegen nyelvek, makro – mikro ökonómia, üzleti informatika, marketing, gazdasági matematika, vendéglátás és a pénzügy világának rejtelmeit. Ezt követően szakosodtunk, szakirányt választottunk. Tur-vendesként tantárgyaim főként a következőek voltak: turizmus rendszere, turisztikai erőforrások, vendéglátás, operációkutatás. Ezt követően szállodamenedzsment szakirányon folytattam tovább főiskolás éveimet, ahol megtanultuk a szálláshely szolgáltatás, utazásszervezés, szállodai funkcionális menedzsment, idegenvezetés, business és konferenciaszolgáltatás menedzsment alapjait.

Tovább

Hably Dóra - Turizmus-vendéglátás - Szállodamenedzsment

Végzett hallgatóink a Tur-Vend képzésről Létrehozva: 2016.11.24 08:51 módosítva: 2016.11.24 08:54 Készítette : Hernyák Gábor

Hably Dóra - Turizmus-vendéglátás - Szállodamenedzsment A turizmus-vendéglátás szállodamenedzsment szakán tanultam 2008-2012 között a 3,5 éves alapképzésben. Alapvetően azt kell mondjam, hogy országosan az egyik legjobb program volt, a nagy "egyetemek" mellett alulértékelt a képzés híre, pedig sokszor nálunk értékesebb órák és vizsgák voltak mint a nagyhírű képzéseken.

Fontos, hogy a gyakorlat és az elmélet megfelelő arányban volt felépítve. Sajnos a fiatalok azt az impulzust kapják nagy adagban, hogy diploma megszerzése után mindenki vezetőbeosztásba kerül, ami így ebben a formában egy tévhit. Mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy az első év után minden nyáron vállaljanak munkát, még jobb ha külföldön, ezzel olyan tapasztalatra tehetnek szert az elmélet képzés mellett, amivel már később könnyebben labdába lehet rugni. Egyébként pedig kitartónak kell lenni, diplomával hosszútávon szép karriert lehet felépíteni, de a ranglétrát mindenkinek meg kell másznia, főleg azért, mert a mi szakmánkban elengedhetetlen a tapasztalatszerzés és a világra való nyitottság. A turizmus-vendéglátás szak megadja azt az alapot, amin elindulva az ember szép karriert tud bejárni.

Tovább

Ligeti Ádám - Turizmus-vendéglátás szak, egészségturizmus szakirány

Végzett hallgatóink a Tur-Vend képzésről Létrehozva: 2016.11.24 08:47 módosítva: 2016.11.24 08:49 Készítette : Hernyák Gábor

Ligeti Ádám - Turizmus-vendéglátás szak, egészségturizmus szakirányA mai napig kiváló döntésnek tartom, hogy a gimnázium után a Szolnoki Főiskolán folytattam tanulmányaimat, hiszen olyan használható tudást szereztem és olyan szemléletmódom alakult ki a turizmust illetően, ami maradéktalanul hozzásegített ahhoz, hogy könnyen eltudjak helyezkedni és sikeres tudjak lenni a szakmámban.  

A főiskolán turizmus-vendéglátás szakon, egészségturizmus szakirányon végeztem. A hasznos alapismeretek megszerzésén túl a klassz nyelvoktatást emelném ki, az angoltudásom java részét a főiskolán szereztem meg.  Az mindent elárul, hogy miután beszélgettünk, néhány brit vendég azt gondolta, , hogy külföldön tanultam meg az angol nyelvet, pedig olyan nyelvterületen még csak nem is jártam eddig.

Tovább

Partnereink