Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Tudományos konferencia az Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Karán

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Tudományos konferencia az Pallasz Athéné Egyetem Gazdélkodási KaránElőször szervezett tudomány napi konferenciát a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási kara. Az eseményen elhangzott: az egyetem az intézményben folyó tudományos munkát ezentúl magasabb szintre kívánja emelni. A konferencián az egyetem karain zajló tudományos kutatásokat mutatták be.

Itt a szervezeti felépítésen, és az integráción sikeresen túljutottunk, még csiszolgatjuk , ugyanakkor a szakmai kapcsolatok tudományos és kutatási lehetőségek feltárása még előttünk áll.” 

Ezekkel a szavakkal köszöntötte a tudományos konferencia résztvevőit Dr. Ailer Piroska. Az intézményvezető elmondta: az integráció gyakorlati megvalósításán már túl vannak, most a szakmai kapcsolatot kell megerősíteniük. Dr. Fülöp Tamás, a szolnoki kar tudományos rektorhelyettese azt mondta: az egyetemmé alakulás egyúttal azt is jelenti, hogy jóval magasabb szintre, más dimenzióba kell emelni a tudományos kutatómunkát az intézményekben. Az összehangolódásra ez a konferencia a is egy lehetőség.

„Összehozzuk a tudást és a tudás képviselőit és a magyar tudomány ünnepe előtt is szeretnék adózni. Ez egy országos sorozat melynek része az intézmény munkája is. - mondta Dr. Fülöp Tamás.

A konferencián részt vett Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke is. Az Állami számvevőszék korábbi elnöke a stabilitás, a növekedés és a versenyképesség makrogazdasági kérdéseiről, valamint a magyar gazdaság helyzetének alakulásáról beszélt.

„Azt lehet mondani, hogy elmúlt években 2012-2015 között ezt a fajta bizonyos stabilitási követelményt, hogy csökkenjen az államadósság ezt minden évben a parlament teljesítette és egy nagyon stabil költségvetési gazdálkodás jött létre Magyarországon.”

Az első ízben megrendezett konferencia célja az volt, hogy az egyetem karain folytatott tudományos kutatások napirendre kerüljenek, valamint hogy a karok kutatói, oktatói, és hallgatói megismerjék egymás kutatási eredményeit.

forrás: szolnoktv.hu

Partnereink