Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Trónok harca vetélkedő az NJE Gazdálkodási Karon

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Trónok harca vetélkedő az NJE Gazdálkodási Karon

A Neumann János Egyetem Gazdálkodási Karának Hallgatói Képviselete 2018. május 16-án tartotta első „Trónok Harca” tematikájú vetélkedőjét, melyre 3-4 fős csapatokat vártunk a sorozat kedvelői közül.

A vetélkedőn 4 csapat mérte össze tudását a sorozattal kapcsolatban a Tiszaligeti Campus épületében, közülük hárman ( Valyriai sárkányok, A team has no name, A csapatnak nincs neve) Szolnokról illetve annak környékéről érkeztek, egy csapat pedig (Varys madárkái) a Felvidékről (Révkomárom) utazott városunkba, hogy megméresse tudását a többiekével.

A vetélkedőt Dr. Lakatos Vilmos, a Gazdálkodási Kar mb. dékánja nyitotta meg, majd a vetélkedőt lebonyolító Hallgatói Képviselet nevében Kovács Levente köszöntötte a versenyzőket.

A verseny első részében a csapatoknak 30 tesztkérdésre kellett választ adniuk, majd a lehető legrövidebb idő alatt összeállítani egy, a sorozat jellegzetes helyszínét ábrázoló kirakót. Ezt követően rövid, 20 perces szünet következett, melyben a versenyzők számára szendvicsek és üdítők kerültek felszolgálásra. A vetélkedő második része a versenyzők tudását több területen is próbára tette. Először a sorozat ismert helyszíneit kellett vaktérképen elhelyezniük, majd a bemutatott karakterek kinézetének időbeli változását kellett megállapítaniuk. A verseny vége felé a feladatok nehezedtek, a következő megmérettetést a sorozatból ismert házak jelmondatainak a felismerése jelentette, majd a sorozat karaktereinek nevét kellett felismerni a megadott betűhalmazok alapján. A vetélkedés végén a csapatoknak az utolsó körben a sorozat szereplőinek hangjait kellett felismerni.

 

A vetélkedő eredményét Kovács Levente hirdette ki, a csapatok Dr. Lakatos Vilmostól vehették át nyereményeiket és az emléklapokat.

Izgalmas versenyt követően a legjobban teljesítő csapat, a felvidéki  „Varys madárkái” került ki győztesként az indulók közül, de természetesen a többi csapat díjazása sem maradt el.

Ezúton is köszönjük támogató segítségét a Béres Gyógyszergyár Zrt.-nek, a Zuppán Húsboltnak, a Stage Pizza & Bar-nak illetve a Neumann János Gazdálkodási Karának.

Partnereink