Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Tanulmányúton luxusszállodákban

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

 

November 29-én karunk 9 turizmus-vendéglátás szakos hallgatója szakmai gyakorlatuk keretén belül szállodalátogatáson vett részt Budapesten. A csoport 3 felső kategóriájú szállodát tekintett meg a belvárosban.

 

Elsőként az ötcsillagos Aria Hotelt nézték meg, ahol betekintést nyerhettek a különleges zenei ihletésű hotel szobáiba, a felhők fölött járhattak a Sky Bar tetőtéri teraszán. Szintén lehetőségük  adódott körbejárni a szálloda legnépszerűbb rendezvénytermét is.  

A következő szálloda a sorban a négy csillag superior besorolású Prestige Hotel volt.  A szállodát a visszafogott elegancia jellemzi, amely a bemutatott szobák színvonalában is tükröződik.

Hallgatóink bekukkanthattak a szállóvendégek számára kialakított wellness részlegbe is, valamint a szalon szobába, ahol a vendégek elmélyülhetnek a könyveikben. A szálloda épületében található Costes Downtown Michelin csillagos étterem is, amely megtekintésére szintén időt keríthettek a hallgatók. 

A szakmai gyakorlat utolsó állomása a Sofitel Hotel Chain Bridge ötcsillagos luxus szálloda volt.  Belépve hallgatóink elámultak a több mint 300 szobával rendelkező szálloda látványától. A körbevezetés során a standard szobák mellett az elnöki lakosztály a Dunára nyíló panorámával is bemutatásra került. A konferencia és rendezvénytermek megtekintését követően a szálloda wellness részlegébe, illetve a földszinten találtható Paris Budapest étterembe is bepillantást nyerhettek. 

A látogatás során hallgatóinknak lehetősége adódott kérdéseik feltételére, valamint meghallgathatták a szállodák sajátos vendégtörténeteit is.

Partnereink