Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

SPORT IRODA TEVÉKENYSÉGE

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Sport Iroda

SPORT IRODA TEVÉKENYSÉGE

Sportos szemléletmód:
A felsőoktatásban, egy intézmény életében meghatározó szerepet játszik a sportélet jelenléte, színvonala, szurkolóként vagy résztvevőként minőségi tartalmat ad a tanulás mellett a hallgató részére. A Neumann János Egyetem Gazdálkodási Karán (korábban Szolnoki Főiskolán) a hallgatók számára a választható intézményi szabadidősport tevékenységek köre, lehetősége mindig kiemelt szerepet játszott.

Előzmények:
A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) által készített Hajós Alfréd Terv, a felsőoktatási sport 2013-20-as szakmai programja, kiemelt célként nevezte meg az intézményi sportolási lehetőségek biztosítása területén – a nemzeti felsőoktatási törvényben foglaltak megvalósulása érdekében – a felsőoktatási sportiroda-hálózat létrehozását és a sportszervezés fejlesztését, valamint a tehetséges élsportolók számára – a sporttörvényben megfogalmazott elvárás szerint – a kettős életpálya modell, a mentorrendszer kialakítását.

 

Megvalósulás:
A volt Szolnoki Főiskolán megalakult Sportiroda egy integrált intézményi sporttevékenységeket koordináló szolgáltató szervezeti egység, melynek működése a TÁMOP-4.1.2.E-13/1/KONV pályázat keretében valósult meg. 

Célja a felsőoktatási intézményi hallgatói sportélet szakmai profiljának bővítése, az intézményi beágyazottság növelése, az azonos szakterületeken működő intézményi sportirodák közös módszertani és kínálati szolgáltatásfejlesztése.

Feladata az intézményen belül zajló sporttevékenységhez kapcsolódó információk, tevékenységek koordinálása, a versenyeztetéssel, szabadidősport-szervezéssel, sport tehetséggondozással (mentorprogram) foglalkozó különböző intézményi szereplők együttműködésének, egymás tevékenységének segítése és erősítése. A Sportiroda tevékenysége folyamán együttműködik az Intézményvezetéssel, HÖK-kel, a szerződött intézményi sportegyesületekkel, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetséggel, sportági szakszövetségekkel, és a közoktatási intézményekkel.

Az integrált sportiroda összegyűjti az intézmény sportéletéhez kötődő információkat, melyeket különböző kommunikációs csatornákon juttat el a hallgatók felé. Információbázisként szolgál mindazok számára, akik képet szeretnének kapni az intézményben zajló sportéletről, vagy aktívan szeretnének bekapcsolódni a programokba. A szervezési feladatok ellátásával, a szolgáltatásfejlesztés során bevezetett új sportszolgáltatások és mintaprogramok kínálatával biztosítja a szélesebb körű sportolási lehetőséget. Olyan sporttevékenységek megvalósulását kezdeményezi és valósítja meg, amelyek jelentős számú hallgatót mozgatnak meg, emelve ezzel a sportoló hallgatók létszámát.

Elérhetőség

  • Cím: Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar, Sport Iroda
    Szolnok Tiszaligeti sétány 14.
    Campus 111. iroda
  • Telefon: +36 20/219-7468
  • e-mail címszucs.laszlo@pk.uni-neumann.hu

Munkatársak:

  • H. Szűcs László – Sportiroda vezető, szakmai vezető
  • Sajti Erika – Sportszakmai munkatárs, életvezetési tanácsadó

honlap: http://sportiroda.szolfportal.hu/

facebook: https://www.facebook.com/csoport.testnevelestanszeki?fref=ts

SPORT IRODA TEVÉKENYSÉGE

Partnereink