Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Patras mobilitás

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Patras mobilitás

Dr.Bagdi Róbert, az NJE GK Turizmus-vendéglátás tanszékének főiskolai docense Görögországban, Patrasban a Patrasi Egyetemen (University of Patras) volt ERASMUS mobilitás keretében 2018. márciusában. 

„Az előadásokra egy kisebb különálló épületben került sor és nem kizárólag alapképzésben résztvevő hallgatóknak tartottam előadást, hanem a monetáris politika előadást mesterképzésben részt vevő hallgatóknak mondtam el. Számomra meglepő volt, hogy milyen sok kérdés érkezett a hallgatóktól. Az ERASMUS koordinátor biztosított, hogy érdeklődők lesznek, és angolul is megfelelően tudnak. Mindkét jóslat telitaláltnak bizonyult. Sok kérdés érkezett Magyarországgal kapcsolatban, kiderült, hogy a hallgatók közül egy kivétellel még senki sem járt hazánkban, így feltehetően egy jövőbeli hallgatói mobilitás lehetősége is felmerült bennük. Előadásonként kb. 20 körüli volt a hallgatók száma.

A mesterképzésben részt vevő hallgatók kb. negyven percig tettek fel még kérdéseket az előadás után, sőt, amikor befejeztük, és lezártuk az órát, még további két fő is odajött hozzám személyes megjegyzéseket tenni. Az egyik hallgató például 2016.tavaszán töltött el nálunk fél évet, név szerint sorolta, hogy az egykori tanárai közül kire emlékezik és üdvözli őket. A mesterképzésben résztvevők abban is különböztek az alapképzésben résztvevőktől, hogy nemcsak általánosságban, de részletbe menően is kérdeztek egy-egy adott diagramról. Az utolsó kérdés, pedig magyar és a román gazdaság összehasonlításáról szólt. A diákok átlagos nyelvtudása magasabb az átlagos magyar hallgatói nyelvtudásnál.”

Partnereink