Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

PAE KIK Gazdálkodási Szakkönyvtár - Kiadványok

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Könyvajánló

KönyvajánlóKönyvajánló könyvtárunk negyedéves kiadványa, melyben válogatást találhat az érdeklődő legújabb beszerzéseinkből, oktatóink publikációiból és előfizetett folyóiratainkból, adatbázisainkból. 

Reményeink szerint betölti figyelemfelkeltő szerepét és egyre többen szeretnék az ajánlott dokumentumokat kézbe venni, olvasgatni, kikölcsönözni.

A kiadványokat szerkesztette és illusztrálta: 
2011. 3. számig Kaszab István informatikus könyvtáros, 
2011. 4. számtól Hernyák Gábor informatikus

A könyvek annotációkat készítette 2013. 4. számig Nagyné Farkas Rózsa főkönyvtáros
a 2014. 1. számtól Darida Andrea könyvtáros
A folyóiratok annotációit készítette: Darida Andrea tájékoztató könyvtáros

Válogatta és az Előszót írta: Kincses Julianna központvezető

Letölthető lapszámokCikk-lapozó

Cikk-lapozóKönyvtárunk szinte egyedülálló szolgáltatása az előfizetett folyóiratok, szaklapok cikkeinek formai és tartalmi feltárása, katalógusba rendezése. 
A Szolnoki Főiskola képzési profiljába tartozó szaklapok cikkeiből válogatva 1991-től építünk egy külön adatbázist. 

Az adatbázis gyarapodási jegyzékét adjuk most közre „Cikk-lapozó" címmel, melyben 2012. júniusig visszamenőleg, ezt követően havi rendszerességgel jelenítjük meg a legfrissebb cikkek listáját.

Reméljük, hogy kiadványunkkal sikerül ráirányítani a figyelmet az egyes tudomány- és szakterületek legfrissebb publikációira.

A folyóiratcikkeket feldolgozta: Darida Andrea és Takácsné Bán ErzsébetTasnádiné Tóth Ilona tájékoztató könyvtárosok, Kálmán Éva kölcsönző könyvtáros.
A gyarapodási jegyzéket készítette 2014. február 08-ig Nagyné Farkas Rózsa, főkönyvtáros
A gyarapodási jegyzéket készíti 2014. március 01-től Darida Andrea könyvtáros
Az előszót írta: Kincses Julianna, könyvtárvezető
A kiadványt szerkesztette: Hernyák Gábor, informatikus

Letölthető lapszámok

 


Ráhangoló

RáhangolóA Szolnoki Főiskola Könyvtár és Távoktatási Központ Ízelítő című kiadványának utolsó lapszámában utaltunk arra, hogy egy újabb, hasonlóan szép ajánlóval fogunk színre lépni.

A negyedéves periodicitással csak elektronikus formában megjelenő válogatott, annotált bibliográfia, szép köntösbe öltöztetve a Ráhangoló címet kapta.

A kiadvány a Könyvtár egyéb, értékes gyűjteményéből, nevezetesen az elektronikus dokumentumok gyűjteményéből (CD-k, DVD-k, hangoskönyvek) származó művek ajánlását tartalmazza.

Reményeink szerint „Ráhangoló”-dnak olvasóink ezekre a könyvtári dokumentumokra is és szívesen kölcsönzik és hallgatják állományunk ezen darabjait is. A szépirodalmi művek mellett történelmi, életrajzi, turisztikai témájú dokumentumok is leírásra kerülnek, remélve, hogy elnyerik Olvasóink tetszését, s gyakran „rákattintnak” honlapunkra, hogy kiválasszák, melyik művet is kölcsönözzék/hallgassák az itt ajánlottak közül.

Válogatta és az annotációkat készítette: Darida Andrea tájékoztató könyvtáros

Lektorálta és az Előszót írta: Kincses Julianna központvezető

A kiadványokat szerkesztette és illusztrálta: Hernyák Gábor informatikus

Letölthető lapszámokÍzelítő - lezárt

ÍzelítőVálogatás a könyvtár Szakácskönyv különgyűjteményéből (2012-2015)

A kiadványunk alapötlete 2008-ban születetett, amikor is munkatársunk Czakóné Gacov Katalin szakdolgozata kapcsán elkészítette az első webes formátumú összeállítást „Virtuális kiállítás” címmel. 2012-ben ugyanezen a címen jelent meg a „Virtuális kiállítás” elektronikus formátumú változata Hernyák Gábor szerkesztésében. Később rendszeressé, negyedéves periodicitással, tematikus tartalommal megjelenő lappá alakítottuk át és adtuk közre „Ízelítő” címmel, Darida Andrea közreműködésével.

Ez az állományrész nemcsak szakácskönyveket, recepteket tartalmazó dokumentumokból áll, gasztrotörténet, étkezési- és italkultúra, terítési, étlapkészítési témák, háztartási praktikák mind-mind megtalálhatóak benne. A magyar nyelvű művek sorát néhány idegen nyelvű munka is színesíti. Ezeket az ajánlókat az aktuális szezonok köré csoportosítva adtuk közre. Szakácskönyv különgyűjteményünk szinte teljes egészében feldolgozásra, ajánlásra került. Több mint 1000 kötetből válogattunk és adtunk negyedévenként „Ízelítő"-t. A kiadvány 2015. márciusában elérkezett az utolsó lapszámhoz.

Nem búcsúzik azonban a kiadványt készítő stáb, hiszen „Ráhangoló” címmel a következő negyedévben a könyvtár elektronikus dokumentumait felölelő különgyűjtemény kerül bemutatásra, érintve minden tudományterületet és témakört.

Reményeink szerint ugyanolyan érdeklődésre számot tartó és ugyanolyan ízléses lapszámot tudunk biztosítani, mint ezt korábban tettük. A „Ráhangoló” ugyanúgy a honlapunkon lesz olvasható.

A kiadványokat szerkesztette és illusztrálta: Hernyák Gábor informatikus

Válogatta és az annotációkat készítette: Darida Andrea tájékoztató könyvtáros

Lektorálta és az Előszót írta: Kincses Julianna központvezető

Alapötlet (Virtuális kiállítás): Gacov Katalin tájékoztató könyvtáros.

Letölthető lapszámok


Partnereink