Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Ne tétovázz, jelentkezz hozzánk! - Ösztöndíjak, juttatások a Karon

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Ösztöndíjak, juttatások a KaronA Neumann János Egyetem Gazdálkodási Karán nyújtható ösztöndíjakról a Neumann János Egyetem Térítési és Juttatási Szabályzata rendelkezik. A Szenátus minden évben dönt a nappali-, levelező-, távoktatás tagozaton tanulmányaikat megkezdő hallgatók által fizetendő díjakról és térítésekről, valamint a részükre nyújtható egyes támogatásokról. Ezt a szabályzatot minden első évfolyamos hallgató az Intézményi Tájékoztató mellékleteként megkapja.

A hallgatói támogatások és térítések ügyében elsőfokon a Térítési és Juttatási Bizottság jár el, a szabályzatban rögzített hatáskörök szerint.


 

Ösztöndíj lehetőségek

az NJE Gazdálkodási Karán

A továbbtanulással kapcsolatos döntésben fontos a tanulmányok finanszírozása.


A Neumann János Egyetem szolnoki Gazdálkodási Karán a következő támogatási és ösztöndíj lehetőségek biztosítottak a hallgatók számára, amellyel a képzési költségek jelentősen, akár teljes egészében csökkenthetők:

Tanulmányi ösztöndíj az állam által finanszírozott (állami ösztöndíjas) hallgatókra vonatkozóan az első tanév II. félévétől kezdődően egy-egy tanulmányi félévre adható. A hallgatók tanulmányi ösztöndíját a Térítési és Juttatási Bizottság határozza meg, a szabályzatban rögzített elvek alapján. 

Szociális ösztöndíjra, az arra szociálisan rászoruló, nappali tagozatos államilag támogatott, állami (rész)ösztöndíjas finanszírozású alapképzésben, vagy felsőoktatási szakképzésben részt vevő hallgatók pályázhatnak.

A rendszeres szociális ösztöndíj egy képzési időszakra biztosít havi járandóságot. A hallgatónak a szociális ösztöndíjat kérelmeznie, rászorultságát pedig igazolnia kell. 

Szolnok Város Ösztöndíja: Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a Szolnok Városi Ösztöndíjprogram keretében 10 millió Ft értékben támogatja a Gazdálkodási Kar Jász-Nagykun-Szolnok megyei lakhellyel rendelkező nappali tagozatos hallgatóit. A támogatás időtartama: 10 hónap/tanév. A 2018/2019-es tanévben a támogatás összege: 20.000 Ft /hónap/fő, 200.000 Ft /10 hónap/fő. (alapképzés, mesterképzés, felsőoktatási szakképzés)

MNB kiválósági ösztöndíjra való jogosultságot a szolnoki  Gazdálkodási Kar Pénzügy és számvitel szakos hallgatói is megpályázhatták, a nyertesek havi 30 ezer forint támogatásban részesülnek 10 hónapon keresztül!

A Bursa Hungarica” (Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj) ösztöndíjra – finanszírozási formától függetlenül – nappali tagozatos hallgatók az állandó lakóhelyük szerinti önkormányzatnál pályázhatnak. Az ösztöndíj pénzbeli támogatás, mely két részből áll: önkormányzati és intézményi ösztöndíjrészből. Az elbírálás szociális helyzet alapján történik. Az ösztöndíjról külön jogszabály rendelkezik.

A Korszerű Kereskedelemért Alapítvány évek óta támogatja, elismeri a hallgatók tudományos és közéleti tevékenységét. www.korszerukereskedelemert.hu

A Merkating Nonprofit Kft. a Tiszaroff, Tiszabura, Tiszagyenda, Kőtelek, Tiszasüly, Tiszabő településeken élő felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók tanulmányait támogatja – tanulmányi eredménytől függően – havi 35-50.000 Ft-tal. Pályázati feltételek: merkating.hu

Duális képzés:Az alapszakos (BSc) szakos hallgatók kezdeményezhetik vállalati partnereinknél a duális képzésbe való felvételt, amely a minimálbér 60%-át biztosítja a tanulmányok idejére.

És érdemes figyelemmel kísérni a különböző nemzetközi ösztöndíj lehetőségeket is. 

Partnereink