Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Nyílt nappal vártuk a felvételizőket

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Nyílt nappal vártuk a felvételizőketEgyre népszerűbb a felvételizők körében a Pallasz Athéné Egyetem. A végzős középiskolások, a Szolnokra kihelyezett gazdálkodási kar egész napos nyílt napján ismerkedhettek meg az egyetem kínálta képzési lehetőségekkel és a tiszaligeti Campus épületével.

Egymást követve regisztráltak a középiskolások a Pallasz Athéné Egyetem nyílt napjára. A gazdálkodási karon működő szakokat ma több mint 60 diáknak mutatták be. A legtöbben már az elhelyezkedésre is gondolva: kereskedelmi és marketing, illetve pénzügy- számvitel alapképzések érdek iránt érdeklődtek. 

Rákóczifalván élek és szeretnék a közelben tovább tanulni. Érdekel a pénzügy- számvitel szak és a kereskedelem- marketing is.- mesélte Muzsai Martina a Tiszaparti végzős tanuló.

Szerintem mindenképp egy jó irány lehet a továbbiakban. Illetve a munkaerő piac is elég jó.- tette hozzá Szűcs Milán, aki Abonyból érkezett a nyílt napra. 

Az átnevezett és a kecskeméti felsőoktatási intézménnyel összevont Pallasz Athéné Egyetem célja nem a több évtizedes múlttal rendelkező Szolnoki Főiskola teljes eltörlése. Hiszen a gazdálkodási kar erre a biztos alapra építette azokat a szakokat, amelyekre a felvételizők jelentkezhetnek. 

Itt az üzleti képzések, marketing, pénzügy- számvitel, illetve a turizmus- vendéglátás kerülnek kifejezetten a tájékoztatás oldaláról bemutatásra, valamint az ehhez kapcsolódó felsőoktatási szakok. Van még egy alapszakunk a nemzetközi gazdálkodás, ami 2017 szeptemberétől nem itt Szolnokon, hanem kecskeméti telephellyel kerül meghirdetésre, amiről természetesen most is tájékoztatjuk az érdeklődőket.- mondta Dr. Lakatos Vilmos a Pallasz Athéné Egyetem megbízott dékánja. 

A főiskolát elvégezve a statisztikák szerint a hallgatók 90%-a tud elhelyezkedni gazdasági pályán. Akik pedig az alapszakot követően mester képzésben is részt szeretnének venni, már Szolnokon is megtehetik, a 4 féléves vállalkozás- fejlesztés szakon.

Szöveg, kép és videó: szolnoktv.hu - 2016. 11. 23.

Partnereink