Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Nyelvoktatás - BA képzés tantárgyai

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Bevezetés az üzleti nyelvbe
A hallgatók eddigi nyelvi tanulmányai során elsajátított ismereteire (A1-A2 szint) építve az alapvető üzleti helyzetekben történő kommunikációhoz szükséges gazdasági alapfogalmak elsajátítása autentikus tananyag segítségével a kommunikációs készség és a pragmatikai kompetencia középpontba állításával. Egyszerű üzleti szövegek megértéséhez és írásához szükséges szókincs elsajátítása, a beszédértés és beszédkészség fejlesztése.

Szaknyelv 1.
A tantárgy tematikája szorosan épül a Bevezetés az üzleti nyelvbe kurzus anyagára, elmélyíti, illetve továbbfejleszti az ott megszerzett nyelvhasználati ismereteket A2 szinten.
A tárgy célja a hallgatók már meglévő szakmai és idegen nyelvi ismereteire építve a leendő pályájuk során szükséges készségek és képességek fejlesztése, valamint az üzleti életben használatos fogalmak, illetve a szakmai kommunikációra jellemző színtereken előforduló nyelvi eszközök alkalmazásának elsajátíttatása.

Szaknyelv 2.
A tantárgy tematikája szorosan épül a Szaknyelv 1. kurzus anyagára, elmélyíti, továbbfejleszti és B1 szintre emeli a már megszerzett nyelvhasználati ismereteket.
A tárgy célja a hallgatók már meglévő szakmai és idegen nyelvi ismereteire építve a leendő pályájuk során szükséges készségek és képességek fejlesztése, és az üzleti életben használatos fogalmak, valamint a szakmai kommunikációra jellemző színtereken előforduló nyelvi eszközök alkalmazásának elsajátíttatása.

Szaknyelv 3.
A tantárgy tematikája szorosan épül a Szaknyelv 2. kurzus anyagára, elmélyíti, továbbfejleszti és B2 szintre emeli a már megszerzett nyelvhasználati ismereteket.
A tárgy célja a hallgatók már meglévő szakmai és idegen nyelvi ismereteire építve a leendő pályájuk során szükséges készségek és képességek fejlesztése, az üzleti életben használatos fogalmak, valamint a szakmai kommunikációra jellemző színtereken előforduló nyelvi eszközök alkalmazásának elsajátíttatása.

Partnereink