Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Németh Bernadett - Turizmus- Vendéglátás szak, szállodamenedzsment szakirány

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Németh Bernadett - Turizmus- Vendéglátás szak, szállodamenedzsment szakirányNémeth Bernadett vagyok, hajdani Szolnoki Főiskolás hallgató.  2013-ban végeztem Turizmus- Vendéglátás szakon, szállodamenedzsment szakirányon. Az ott eltöltött három év életem egyik legmeghatározóbb szakaszának mondható, mely a jövőmre is nagy hatással volt. Kezemben tarthatok egy közgazdász diplomát, mellyel nem csak a szállodaiparban, vendéglátásban helyezkedhetek el. A sokrétű oktatásnak köszönhetően az első két évben elsajátíthattuk többek között a pszichológia, nemzetközi gazdaságtan számvitel, statisztika, üzleti idegen nyelvek, makro – mikro ökonómia, üzleti informatika, marketing, gazdasági matematika, vendéglátás és a pénzügy világának rejtelmeit. Ezt követően szakosodtunk, szakirányt választottunk. Tur-vendesként tantárgyaim főként a következőek voltak: turizmus rendszere, turisztikai erőforrások, vendéglátás, operációkutatás. Ezt követően szállodamenedzsment szakirányon folytattam tovább főiskolás éveimet, ahol megtanultuk a szálláshely szolgáltatás, utazásszervezés, szállodai funkcionális menedzsment, idegenvezetés, business és konferenciaszolgáltatás menedzsment alapjait.

A főiskola természetesen nem csak a komoly tanulásról szól. Szabadon választható tárgyaknak köszönhetően kipróbálhattam az íjászatot, a falmászást, röplabdát és a squasht is. Kollégistaként életre szóló élményekben volt részem, megtanultam, hogy milyen egy összetartó közösség tagja lenni, milyen is a „nagybetűs élet” előtti önállóság, és, hogy milyen is, amikor örök barátságok köttetnek.  A campus, az előadások, a zh-k, a vizsgaidőszak, a kedd esti főiskolás bulik, a szakestek, a student, az áév, a szofi napok… melyeket egy főiskolás sose felejt.

Végezetül komolyra fordítva a szót, a főiskolának köszönhetem életem legjobb nyarát is, hiszen kötelező szakmai gyakorlatom Korfun, a Louis Corcyra Beach hotelben tölthettem, a mely egy 1200 fős, tengerparti, négycsillagos szálloda, gyönyörű környezetben, igaz barátokkal, új külföldi kapcsolatokkal.   Tanáraim és konzulensem nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a gyakorlat után megírhassam szakdolgozatom, és sikeresen befejezhessem tanulmányaimat. És jelenleg diplomával a kezemben, immáron három éve a négycsillagos ceglédi Hotel Aquarell wellness és konferencia szálloda gyógyászat csapatát erősítem, mint wellness recepciós.

Partnereink