Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

MILYEN KÉPZÉST VÁLASSZAK?

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

MILYEN KÉPZÉST VÁLASSZAK?Szeretnél továbbtanulni, de nem tudsz eligazodni a felsőoktatás rendszerén? Melyik képzési forma melyikre épül? Milyen végzettség kell, hogy jelentkezhess? Segítünk!

Magyarországi felsőoktatási intézménybe bárki jelentkezhet, aki rendelkezik legalább érettségi bizonyítvánnyal vagy azzal egyenértékű bizonyítvánnyal, tanúsítvánnyal, oklevéllel. Az érettségi azonban nem az összes képzési szinthez elég.

Alapképzés – Az első diplomát adó képzés az érettségi után, a korábbi főiskolai diplomának felel meg. Sikeres elvégzése feljogosít a mesterképzés megkezdésére is.

Felsőoktatási szakképzés – Új képzési forma, rövid idő alatt felsőfokú végzettséget ad, a munkaerőpiacon szakmai tartalmának megfelelő munkakörök, jellemzően közgazdász-asszisztensi állások betöltésére jogosít. A négy féléves képzés egyes tantárgyai beszámíthatnak az alapképzésbe, a szakmai gyakorlatok is elismerésre kerülnek szakirányú továbbtanulás esetén. 

Szakirányú továbbképzés – Alap- és/vagy mesterképzés után szerezhető szakirányú szakképzettség.

Pallasz Athéné Egyetem, Gazdálkodási Karán (volt Szolnoki Főiskola) jelenleg 3 alapképzési szakot4 szakon több szakirányú felsőfokú szakképzést és számos szakirányú továbbképzést kínálunk üzleti, agrár és műszaki területen a továbbtanulni vágyóknak. 
Az egyes képzési formák között képzettségi szintjének megfelelően mindenki megtalálja a számára ideális képzést.

Partnereink