Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Milyen juttatásai vannak egy egyetemi hallgatónak?

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Milyen juttatásai vannak egy egyetemi hallgatónak?S egyátalán, ki és milyen szempontok alapján határoz arról, hogy kinek járnak majd ezek?

A Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Karán nyújtható ösztöndíjakról például a Pallasz Athéné Egyetem Térítési és Juttatási Szabályzata rendelkezik. A Szenátus minden évben dönt a nappali, levelező, távoktatás tagozaton tanulmányaikat megkezdő hallgatók által fizetendő díjakról és térítésekről, valamint a részükre nyújtható egyes támogatásokról, tájékoztat az intézmény honlapja. Ahol az is olvasható, hogy a hallgatói támogatások és térítések ügyében elsőfokon a Térítési és Juttatási Bizottság jár el, a szabályzatban rögzített hatáskörök szerint.

S hogy milyen ösztöndíjak léteznek a karon?
A tanulmányi ösztöndíj az első tanév II. félévétől kezdődően egy-egy tanulmányi félévre adható. 
A hallgatók tanulmányi ösztöndíját a Térítési és Juttatási Bizottság határozza meg, a szabályzatban rögzített elvek alapján.

Szociális ösztöndíjra az arra szociálisan rászoruló, nappali tagozatos államilag támogatott, állami (rész)ösztöndíjas finanszírozású alapképzésben, vagy felsőoktatási szakképzésben részt vevő hallgatók pályázhatnak.
A rendszeres szociális ösztöndíjról pedig azt érdemes tudni, hogy egy képzési időszakra biztosít havi járandóságot.

A hallgatónak a szociális ösztöndíjat kérelmeznie, rászorultságát pedig igazolnia kell. 
A rendkívüli szociális ösztöndíj kérelem alapján megítélt egyszeri juttatás, mely a hallgató szociális helyzetében váratlanul bekövetkezett romlás enyhítésére szolgál.

forrás szöveg: szoljon.hu - 2017. 02. 10.
kép: base11.com 

Partnereink