Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

MIÉRT IS JÓ TDK DOLGOZATOT ÍRNI?

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

TDK írásCsatlakozz te is a Tudományos Diákkör elit hallgatói csapatához. A Neumann János Egyetem teljes hallgatói létszámának 1-2 százaléka fogadja el a kihívást, amit a tudományos diákköri dolgozat megírása jelent.

A hallgatók konzulens segítségével elvégzett tudományos kutatásaik eredményét minden év őszén mérhetik össze az Intézményi Tudományos Diákköri Konferencián (ITDK). A konferencia olyan szakmai közeget teremt, amely tovább serkenti, és új ötletekkel gazdagíthatja a kutatómunkát. Az intézményi konferencián sikeresen szereplők anyagi (pénz, ajándéktárgyak, ajándékutalványok) és erkölcsi (oklevél, főiskolai ismertség CELEB, tantárgyi beszámítás) elismerésben részesülnek, és jogot szereznek az országos versenyeken való indulásra.

Az országos fórumokon való szereplés lehetőséget ad a tudományos és szakmai kapcsolatok kiépítésére, a jelen lévő fejvadászcégek képviselői pedig a főiskola utáni elhelyezkedésben nyújthatnak segítséget. Az országos versenyeken kiemelkedő teljesítményt elérő hallgatók az egyetemi és később a Ph.D doktori képzés felvételi eljárásához plusz pontokat szereznek, valamint anyagi elismerést vagy tárgyjutalmat kapnak a rendező intézménytől és a NJE GK HÖK vezetőségétől. A tudományos kutatómunkában való részvétel fontos tapasztalatokkal szolgál, javítja a hallgatók prezentációs készségét és jártasságát, segíti a szakdolgozat megírását és az államvizsgán a szakdolgozat prezentációjára való felkészülést.

A TDK dolgozat demonstrátori (tanszéki hallgatói fizetett munkavégzés) és munkahelyi álláspályázatnál előnyt, publikálási lehetőséget, és ha a TDK kutatási területe szakdolgozati témák közül kerül kiválasztásra, akkor közel kész szakdolgozatot eredményez.

Partnereink