Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

NE TÉTOVÁZZ, JELENTKEZZ HOZZÁNK! - MIÉRT ÉRDEMES A NJE SZOLNOKI GAZDÁLKODÁSI KARÁN TANULNI?

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Szolnok, a Karunknak otthont adó település a fővárostól 100 km-re, a Tisza és a Zagyva találkozásánál, az Alföld kapujában fekszik. A több mint 900 éves múlttal rendelkező város ma olyan iskolaváros, ahol mintegy 6000 diák folytatja közép és felsőfokú tanulmányait.

Bár a főiskola jogelőd intézményei közel 50 éves múltra tekintenek vissza, az intézmény hivatalos elnevezése 2000 óta Szolnoki Főiskola volt, amely napjainkra a Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar néven működik, közel 1000 hallgatójával a térség legnagyobb felsőoktatási intézményévé vált. Az ezredforduló táján megkezdődött a magyar felsőoktatás máig tartó gyökeres átalakulása, melynek egyik eredményeként 2006-ban megtörtént a főiskolánk integrációja a Tessedik Sámuel Főiskola mezőtúri Mezőgazdasági Főiskolai Karával. 2016. július 1-től a Kecskeméti Főiskola integrációjával Neumann János Egyetem néven működik. Így ma a Kar hallgatói 4 főiskolai alapszak, 1 mesterképzési szak és számos felsőoktatási szakképzési szak kínálatából választhatnak.

Képzéseink munkaerőpiaci megítélése nagyon kedvező, végzett hallgatóink az országos átlagnál rövidebb idő alatt találnak munkát. Erősségünk a gyakorlatorientált képzés, amely az elméleti ismeretek mellett a munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő kompetenciák elsajátítását biztosítja. Ezt az évközi és a tanulmányok végén teljesítendő több hónapos, hazai vagy külföldi vállalati szakmai gyakorlat teszi lehetővé. A képzés során nagy hangsúlyt fektetünk a tantárgyakhoz kapcsolódó, team munkában végzett, gyakorlati problémák megoldását célzó feladatokra és az elismert szakemberek által tartott előadásokra.

 

Specializációink érdekes, piacképes, speciális szakmai ismereteket és karrierlehetőséget  biztosítanak.

nappali tagozatos képzés mellett levelező formában, hétvégi konzultációkkal támogatjuk az ismeretek elsajátítását, korszerű informatikai támogatás mellett kínáljuk a diploma megszerzésének lehetőségét.

2009-ben elkészült a Campus új oktatási főépülete. A Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kara 21. századi színvonalon tudja biztosítani az oktatók és a hallgatók elhelyezését, a modern és minőségi felsőoktatás, a tudományos munka és a szolgáltatások feltételeit, a város talán legszebb részén, a Tiszaligetben. A képzések korszerűen felszerelt tantermekben, szakmai laborokban folynak. Az oktatók és a hallgatók rendelkezésére áll a Tisza parton található könyvtárunk is.

A Tiszaligetet és a várost összekötő gyaloghíd közelében, mindössze néhány percre található a kollégium, ahol minden hallgató számára magas színvonalú és kedvező áron kínált szálláslehetőséget nyújtunk.

Szolnok elhelyezkedése, megközelíthetősége, vásárlási lehetőségei és a főiskola szolgáltatásai költségtakarékos hallgatói életvitelt tesznek lehetővé.

Szakkollégiumaink lehetőséget nyújtanak az ismeretek elmélyítésére, szakbizottságaikban a hallgatók komoly kutatómunkát folytathatnak.

A főiskola támogatja a minőségi sportot, vízilabda, kosárlabda, röplabda és kézilabda csapatunk mellett válogatott egyéni sportolók is folytatják itt tanulmányaikat.

Hallgatóink külföldön is tanulhatnak. Partnereink között találhatók többek között angol, német, francia, portugál, görög, litván, lengyel, belga és finn főiskolák és egyetemek. A hallgatók nyelvtudásának fejlesztését támogatja a magas nyelvi óraszám, valamint az, hogy Nemzetközi gazdálkodás szakunkat, valamint Turizmus-vendéglátás szakunkat angol nyelven is el lehet végezni.

Hallgatóinknak egyéni tanrendet biztosítunk és kedvező oktatásszervezési rendszerünk lehetővé teszi a szakok közötti, időveszteség nélküli átjárást.

A Hallgatói Önkormányzat (HÖK) a Testnevelés Csoport tevékeny közreműködésével színes programokat kínál, minden évben sítábortrafting-, vagy vízitúrát szervez.

Kiterjedt szakmai kapcsolatrendszerünk lehetővé teszi, hogy hallgatóink a legsikeresebb vállalatoknál vegyenek részt hazai, vagy külföldi szakmai gyakorlaton, amely későbbi munkahelyük is lehet.

2015. szeptembertől intézményünk is bekapcsolódott a duális képzésbe, számos vállalati partnerrel együttműködve oktatjuk a jelentkező hallgatókat az elméleti és a gyakorlati ismeretekre. 

PAE Gazdálkodási Kar

Partnereink