Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Magyar Tudomány Ünnepe a szolnoki Campusban

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Magyar Tudomány Ünnepe a szolnoki CampusbanBemutatták eredményeiket a Pallasz Athéné Egyetem karai

A Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Kara – csatlakozva a Magyar Tudományos Akadémia által kezdeményezett Magyar Tudomány Ünnepe 2016. évi programsorozathoz – rendezte meg ez évi Tudományos Konferenciáját. A rendezvényt dr. Ailer Piroska az egyetem megbízott intézményvezetője, dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Szabó István alpolgármester nyitotta meg.

A tudomány és a felsőoktatás, azaz az egyetemek kapcsolata szinte a kezdetekről létezik. Az intézmények keretein belül folyó tudományos munka soha nem volt öncélú, mindig a jövő érdekében történt, eközben pedig a diákok fejlődését is szolgálta - mondta a kormánymegbízott. Az ország gazdasági és társadalmi jólétéhez csak a minőségi oktatáson keresztül vezet az út, ennek pedig a teljesítményfokozás és a valódi versenyhelyzet megteremtése, egyszóval a „magasabb sebességi fokozatú” felsőoktatás az egyetlen lehetséges módja. 

Az egyetem és az a térség, ahol működik kölcsönhatásban van egymással és kölcsönösen hatnak egymás fejlődésére. Így volt ez a múltban és így lesz a jövőben is, hiszen az oktatás a jövőt jelenti. Egy minőségi tudással rendelkező társadalom mindig megtalálja azokat az utakat, amelyekkel előbbre juthat, fejlődhet. A gazdaság élénkítésében az innovációs kapacitás, tudás, amit az egyetemek nyújtanak nélkülözhetetlen elemek.Kutatás-fejlesztési eredményei, teljesítményei hozzájárulnak a helyi gazdaság szereplőinek, a vállalkozási szféra fejlődéséhez- tette hozzá Dr. Kállai Mária.

A konferencián az új felsőoktatási intézmény eltérő tudományterületeket gondozó karain folytatott tudományos és kutatási tevékenységeket és eredményeket mutatták be. A nyitó plenáris előadást Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke tartotta, aki a Költségvetés és államadósság című előadásában a stabilitás, a növekedés és a versenyképesség makrogazdasági kérdéseivel foglalkozott.

forrás: (JNSZMKH Kormánymegbízotti Kabinet)
fotó: iszolnok.hu 

Partnereink