Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Ligeti Ádám - Turizmus-vendéglátás szak, egészségturizmus szakirány

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Ligeti Ádám - Turizmus-vendéglátás szak, egészségturizmus szakirányA mai napig kiváló döntésnek tartom, hogy a gimnázium után a Szolnoki Főiskolán folytattam tanulmányaimat, hiszen olyan használható tudást szereztem és olyan szemléletmódom alakult ki a turizmust illetően, ami maradéktalanul hozzásegített ahhoz, hogy könnyen eltudjak helyezkedni és sikeres tudjak lenni a szakmámban.  

A főiskolán turizmus-vendéglátás szakon, egészségturizmus szakirányon végeztem. A hasznos alapismeretek megszerzésén túl a klassz nyelvoktatást emelném ki, az angoltudásom java részét a főiskolán szereztem meg.  Az mindent elárul, hogy miután beszélgettünk, néhány brit vendég azt gondolta, , hogy külföldön tanultam meg az angol nyelvet, pedig olyan nyelvterületen még csak nem is jártam eddig.

Már hallgatóként több hónapig dolgoztam a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének központi irodájában Budapesten. A tanulmányaim befejeztével aztán a szállodai szakma felé vettem az irányt és roppant jó döntést hoztam. Először front office részlegen, recepciósként dolgoztam a debreceni háromcsillagos Centrum Hotelben, most pedig a gyönyörű ötcsillagos Hotel Divinusban Sales Manager vagyok, már közel 3 éve. Aktívan részt veszek a szálloda management munkájában, csoportok és rendezvények sokaságát szervezem meg, folyamatos kapcsolatot ápolok helyi vállalatokkal, ártárgyalásokat folytatok és ezeken kívül temérdek más fontos feladatot látok még el. Kifejezetten szeretem a munkám, klassz perspektíva van benne. A jövőben szeretnék majd szállodaigazgató lenni, ami abszolút reális célnak tűnik.

Ligeti Ádám

Partnereink