Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

LCCIEB - Vizsgainformációk - Általános tájékoztató

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

LCCIEB OKTATÁSI ÉS VIZSGA KÖZPONT

Általános tájékoztató

A Londoni Kereskedelmi és Iparkamara Vizsgáztatói Testülete (LCCIEB) 1887. óta működő szervezet, mely vezető szerepet játszik a világon az angol üzleti szaknyelv vizsgák bizonyítványainak odaítélésében. A Testület a világ 125 országában több ezer vizsgahellyel működik. Bizonyítványait számos egyetem, szakmai szervezet és munkaadó ismeri el magas színvonala miatt.

Az angol üzleti szaknyelvvizsga (EFB) írásbeli (B), valamint szóbeli (beszédértés és szóbeli kommunikáció) (A) részből áll. A vizsga egynyelvű, azaz nincs fordítási feladat. A vizsgarendszer szintező, tehát a kezdőtől a szaknyelvet magas szinten ismerőkig letehető.

Az írásbeli vizsgán megengedett a nyomtatott általános egynyelvű és/vagy kétnyelvű szótár használata. Szóbeli és beszédértés vizsgán segédanyag nem használható. A vizsgarend részletes leírását a Vizsgaszabályzat tartalmazza (ld. Részletes vizsgainformációk).

A vizsgaidőpontokról, a vizsgadíjakról és a jelentkezésről a vizsgahely ad pontos tájékoztatást . A vizsga értékelése 4-6 hetet vesz igénybe, mivel a vizsgaanyagokat az angliai központban javítják.

Az angol üzleti szaknyelvvizsga magyarországi akkreditálást nyert. A 2004. december 13. előtt tett nyelvvizsgák honosítása továbbra is lehetséges. Bővebb információt a Nyelvvizsgát Akkreditáló Központ (NYAK) honlapján lehet találni: www.nyak.hu vagy www.nyat.hu. A honosítás jelenlegi díja 3500 Ft és kiegészítő beszédértés vizsgát kell tenni.

Vizsgákkal kapcsolatos további információ: a vizsgahely munkatársaitól vagy a magyarországi képviselettől kapható.

LCCIEB magyarországi képviselet
1028 Budapest, Fuvola u. 5/a.
Tel: (1)630-9624 , Fax: (1)630-9637
e-mail: krisztigodsave@lcci.hu 
Honlap: www.lcci.hu 

Neumann János Egyetem
LCCIEB VIZSGAHELY

Partnereink