Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Kutatók Éjszakája – Programkavalkád és látogatók hada a szolnoki campusban

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Kutatók Éjszakája – Programkavalkád és látogatók hada a szolnoki campusbanNem csak a programok tárháza, de a rendezvényre érkezők száma is kifogyhatatlannak tűnt pénteken este a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Karának szolnoki campusának főépületében. A vonzerőt ezúttal az ismeretszerzés egy különleges módja, a Kutatók Éjszakája szolgáltatta, melynek keretében látnivalók tömkelege várta az érdeklődők hadát a Gazdálkodási Kar és a Magyar Tudományos Akadémia Debreceni Területi Bizottság Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szakbizottságának közös szervezésében.

A tiszaligeti campusban zajló „forgatag" idén is fontos láncszeme volt az összeurópai rendezvénysorozatnak, amelyet a hagyományok szerint szeptember utolsó péntekén rendeznek meg és melynek keretében országszerte mintegy 50 település csaknem száz intézményének bekapcsolásával, 200 helyszínen több mint kétezer ingyenes program hívogatta a tudásra szomjazókat.

A PAE szolnoki karán a város, a megye és a Tisza-tó turizmusát bemutató nívós előadások, valamint sok egyéb tudományos érdekesség mellett táncbemutató, táncház, kézműves foglalkozások, kóstolók, szimulátorok, hatástalanított fegyverek, rendőrségi és vízirendészeti járművek, drónok, búvár eszközök és mentőkutya-simogató színesítették a különleges rendezvény kínálatát.

A résztvevők tartalmas beszélgetései, a közreműködők elégedett mosolya és az önfeledt csodálkozásba révedt gyerekarcok pedig mind-mind arról árulkodtak, hogy „a foglalkozás elérte célját".

képgalériák az eseményről

Partnereink