Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Külföldi diákok is tanulnak intézményünkben

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

PAE GK ERASMUS STUDENTSKülföldi hallgatók a Pallasz Athéné Egyetemet is rendszeresen látogatják, így természetesen a szolnoki Gazdálkodási Karon is folytatnak tanulmányokat.

Mint azt az oktatási intézménytől megtudtuk, jelenleg hat határon túli diák jár a szolnoki karra, míg az eddigi jelentkezések alapján az látható, a következő félévben pedig majd öten lesznek. Többnyire ugyanis egy félévre jönnek hozzánk tanulni. S hogy honnan, mely országokból érkeznek leginkább? Nos, az őszi szemeszterben három külföldi hallgató török nemzetiségű volt, míg ketten Lengyelországból, egy diák pedig Montenegróból jött. A tavaszi félévben ugyanakkor változni fog ez az összetétel.

Akkor ugyanis egy török, két litván, egy francia, valamint egy görög hallgató ismerkedik majd az intézménnyel és az itt tanulható tárgyakkal. A tanulmányok folytatása mellett persze az is érdekes, mit csinálnak olyankor, amikor épp nem az iskolai tananyaggal foglalkoznak.
Nos, e tekintetben nem különböznek a magyar diákoktól. Lehetőségeikhez képest sokat utazgatnak hazánkban, illetve a diszkont légitársaságokkal elérhető célpontokra, valamint nagyon sok időt töltenek a magyar hallgatókkal, akikkel együtt szórakoznak és közös kikapcsolódásokat szerveznek.

De maga az egyetem is szervez számukra tanulmányi és kulturális célú utakat. Így például Ópusztaszerre vagy éppen a Parlamentbe. A külföldi diákok magyarországi tartózkodásuk során nem albérletben laknak, hanem kollégiumi ellátást vesznek igénybe. 
Itt-tartózkodásuk alatt sokat ismerkednek a magyar nyelvvel, hiszen tanulnak magyar nyelvi alapokat. 
Ugyanakkor viszont a kommunikáció és az oktatás nyelve az angol.

forrás: szoljon.hu - 2017. 01. 03.
kép: Erasmus diákok a karon - fotós: Dr. Mondok Anita

Partnereink