Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Kari Küldetésnyilatkozat - Jövőkép

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Gazdálkodási KarNeumann János Egyetem, Gazdálkodási Kar jövőképe

A Neumann János Egyetem, Gazdálkodási Kar a gazdasági, társadalmi és intézményi szereplőkkel szoros együttműködésben, a tudásgazdaság és a munkaerőpiac igényeihez illeszkedő képzési, tudományos és szolgáltató tevékenységek területén, az „Alföldi térségben" elismert és piacvezető, a különböző előképzettségű, hátrányos helyzetű diákok és hallgatók, valamint a tudáshoz való hozzáférés esélyegyenlőségét kiemelt hangsúllyal kezelő, differenciált kínálattal rendelkező felsőoktatási intézmény lesz 2016-ra.

Neumann János Egyetem, Gazdálkodási kar  küldetése

A Nemumann János Egyetem, Gazdálkodási Kar az „Alföldi térség" – mely magába foglalja Jász- Nagykun – Szolnok megyét, valamint Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék megyénkkel határos területeit, Pest megyéből a ceglédi és dabasi kistérségeket - felsőoktatási intézménye, amely képzési és szolgáltatási tevékenységével e térség fejlődésének és felemelkedésének szolgálatában áll. A Kar küldetésének megvalósítása során szorosan együttműködik más felsőoktatási intézményekkel, a gazdasági, és a társadalmi szereplőkkel és különösen fontosnak tekinti az intézmény térségbeli beágyazottságának növelését, a társadalmi-gazdasági fejlesztő és katalizátor szerep megvalósítását, a nemzetközi kapcsolatok fejlesztését.

A Kar tudásközpontként integráló szerepet kíván betölteni nemcsak a gazdaság és társadalom fejlesztési igényeknek megfelelő kompetenciák közvetítésében, de a térség munkaerő piaci igényeit kielégítő képzésfejlesztésében is. Mint szolgáltató, mindent megtesz annak érdekében, hogy kielégítse a hallgatói elvárásokat és megfelelő szaktudást biztosítson a munkaerő-piaci helytálláshoz, valamint a hallgatói igények és képességek szerinti mesterképzésre történő sikeres felkészüléshez. Mindezeket figyelembe véve, a Kar a régió munkaerő szükségletének kiszolgálójaként a hallgatók elméleti képzése mellett egyik legfőbb küldetésének a gyakorlatorientált, piacképes tudást biztosító képzési rendszer kialakítását tekinti.

Partnereink