Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

KÉSZEN ÁLLOK-E A TÁVTANULÁSRA? - GYORSTESZT ÉRTÉKELÉS

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Értékelés

A válaszlehetőségeket - talán észre is vette - úgy adtuk meg, hogy az első az adott szempontból a "leginkább készen áll", a második a "közepesen készen áll", a harmadik pedig a "jelenleg nem igazán áll készen" alternatíváját jelenítse meg. Ennek megfelelően, ha a válaszok sorszámait, mint számokat összeadjuk, akkor a 10 pont az ideális távtanulót, a 30 pedig a távtanulásra jelenleg nem nagyon alkalmas alanyt jelenti.

Azt gondoljuk azonban, hogy ideális távtanuló éppúgy nem létezik, mint távtanulásra alkalmatlan. Annyit azért talán lehet mondani általánosságban, hogy ha valaki 20 pont alatti értéket ért el, akkor valószínűleg jobban illik hozzá az önálló tanulás, mint a hagyományos osztálytermi oktatás. Lehet, hogy ilyen módon sokkal jobb eredményeket fog elérni, mint a középiskolában.

Természetesen, a 30 ponthoz közeli eredményt elértek sem alkalmatlanok a távtanulásra, mindössze érdemes lenne átgondolniuk, hogy néhány szempontból nem kéne-e változtatniuk eddigi tanulási szokásaikon. Az is elképzelhető, hogy az itteni kihívások automatikusan magukkal hozzák ezeket a változásokat, és egy szemeszter után a legeredményesebb hallgatók közé tartoznak majd.

Partnereink