Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzés

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Képzési idő: 4 félév

Szakirányok:

       kereskedelmi szakirány

       logisztika szakirány

Szakképzettség:

       felsőfokú közgazdász-asszisztens kereskedelmi szakirányon

       felsőfokú közgazdász-asszisztens logisztika szakirányon

A képzés tartalma:

A kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzés szak azoknak szól, akik érdeklődnek logisztika, fuvarszervezés, e-kereskedelem, áruforgalom (beszerzés, készletezés, értékesítés) és vásárlásösztönzés iránt. Szeretnének mozgalmas munkát, jó kommunikációs, probléma és konfliktus megoldó képességűek, nyitottak a másokkal történő együttműködésre, vásárlói vagy ügyfél igények maximális kielégítésére. Szívesen szerveznének kereskedelmi vállalkozásnak rendezvényt vagy fuvart.

A kereskedelem és marketing felsőoktatási szakképzés szak célja olyan gazdasági szakemberek képzése, akik képesek általános gazdálkodási és ügyviteli feladatok lebonyolítására, döntések előkészítésére; alkalmasak kisvállalkozások áruforgalmi vagy marketing területén vezetői, nagyobb vállalkozásoknál középvezetők és a felsővezetők mellett kereskedelmi, illetve marketing szakreferensi, asszisztensi tevékenységet folytatni.

 

A kereskedelmi szakirányon továbbá a szak szerinti közös tantárgyak keretében megszerzett ismeretek és kompetenciák bővítése történik specializált ismeretekkel, részben pedig új, a szakirány területén megkívánt különleges ismeretekkel és kompetenciákkal (pl. a kereskedelem rendszere, a kereskedelmi vállalkozások makro és piaci környezete, a kereskedelmi vállalkozások áruforgalmi folyamatai, ezen belül az értékesítés, beszerzés és készletgazdálkodás területei, gazdasági és pénzügyi tevékenységek. Az alábbi érdekes és tartalmas tantárgyak keretében: e-kereskedelem, sales management, sales prezentáció, logisztika alapjai, értékteremtés a marketingben, kereskedelmi menedzsment, üzleti információk elemzése, termékhasznosság és termékmenedzselés, piackutatás, szolgáltatásmarketing).

 

A logisztika szakirányon továbbá a szak szerinti közös tantárgyak keretében megszerzett ismeretek és kompetenciák bővítésére fektetjük a hangsúlyt a specializált ismeretek, részben pedig új, a szakirány területén megkívánt különleges ismeretek és kompetenciák átadásával (például: vállalati, azaz a vállalaton belüli, valamint a vállalaton kívüli logisztikai folyamatok működése, az áruáramláshoz kapcsolódó tevékenységek, fuvarozás/szállítmányozás, raktárlogisztika, telephelyválasztás, beszerzési és értékesítési csatornák, rendelésfeldolgozás, vevőkiszolgálás, működési kör, logisztikai szemléletmód, a termelőhelyektől a fogyasztási pontokig tartó anyag-, áru- és információáramlás szervezési lehetőségei). Az alábbi érdekes és tartalmas tantárgyak keretében: e-kereskedelem, ellátási lánc menedzsment, disztribúciós logisztika, csomaglogisztika, kereskedelmi logisztika, nemzetközi fuvarozás és szállítmányozás, vevőelégedettség.

 

Elhelyezkedés a választott szakirányt is figyelembe véve a versenyszférában elsősorban nagy és kiskereskedelmi vállalkozásoknál, de termelő vállalatnál és nonprofit szférában is lehetséges. Mivel az elméleti és gyakorlati képzés során elsajátított tudásukat kamatoztathatják profit és tevékenységi profil megkötés nélkül, annak köszönhetően, hogy mindegyiknél folytatnak kereskedelmi (beszerzés, készletezés) és logisztikai tevékenységeket. Munkakörében tervező, szervező, értékelő, irányító, illetve koordinátori munkaköröket, feladatokat lát el. Ebben a feladatkörében együttműködik a feladatát érintő munkatársakkal, osztályokkal, intézményekkel és szervezetekkel.

Képzési program


 További információ

Kereskedelem, Marketing és Nemzetközi Gazdálkodási Tanszék 
5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány
Főépület I. emelet, 130. iroda

Dr. Földi Kata  főiskolai docens
5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány
Főépület I. emelet, 125. iroda
E-mail: foldi.kata@gk.uni-neumann.hu

Romanekné Gór Csilla tanszéki ügyintéző
Tel.: 06-56/510-300 /5301. mellék/
E-mail: romanekne.csilla@gk.uni-neumann.hu


Partnereink