Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Intézményünk, mint jó gyakorlat az Energy @ School projektben

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Intézményünk, mint jó gyakorlat az Energy @ School projektbenProjektnyitó rendezvény a szolnoki városházán

Az Energy @ School elnevezésű, hét európai ország részvételével megvalósuló projekt szolnoki nyitórendezvényét tartották 2016. 12. 19-én hétfőn délelőtt a városházán. A rendezvényen öt szolnoki iskola diákjai és pedagógusai vettek részt.

Szabó István alpolgármester köszöntőjében az energia hatékony felhasználásának fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, a klímaváltozás következményei már érzékelhetők, mérhetők a mindennapokban, sürgető lépéskényszerben vagyunk. Az egyik pillére az ember okozta éghajlatváltozás lassításának az energiahordozók ésszerű és hatékony felhasználása.

A köszöntő szavakat követően dr. Marián Miklós projektmenedzser tájékoztatott a projektről, illetve Szolnoknak abban vállalt szerepéről. Az iskolai felmérések eredményeit Jánosi László mérnök ismertette, majd dr. Túróczi Imre Jó gyakorlat az energiatakarékosságról című előadásában a Pallasz Athéné Egyetem Gazdálkodási Kara szolnoki campusának megújuló energiát használó eszközeit (napkollektorok és a geotermikus fűtés) mutatta be, és elmondta, hogy a geotermikus fűtés eredményeként az épület gázfogyasztása 85%-al esett vissza.

A projektben részt vevő iskolákban tanárok és diákok úgynevezett energiaőri pozíciót töltenek be, ami a gyakorlatban az jelenti, hogy figyelemmel kísérik az elektromos áram és a fűtési energia felhasználását intézményükben.

forrás: info.szolnok.hu - 2016. 12. 19.
videó: szolnoktv.hu - 2016. 12. 19.
kép: saját 

Partnereink