Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

HOGYAN KELL TDK DOLGOZATOT ÍRNI - 2017. ősz

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail


Ha elhatároztad magad, hogy ITDK dolgozat írására adod a fejed, már jól döntöttél!
Néhány pontban összefoglaljuk Neked, milyen fő lépéseket NE hagyj figyelmen kívül!

 • Válassz egy olyan témát, amit vagy nagyon szeretsz, és/vagy nagyon érdekel, így szívesebben kutatsz majd a témában. 
  Ebben a választásban segítséget nyújtanak az oktatók ITDK témalista, amit az alábbi linken találhatsz meg, illetve a NJE Gazdálkodási Kar tanszékeinek oldalán található szakdolgozati témák. Ez már a következő pontban foglaltakban is segítségedre lesz!
 • Második lépésként - ha már megvan a témád - olyan oktatót kell keresned, aki az adott témára oktatási és/vagy kutatási tevékenysége által nagyobb rálátással rendelkezik, így szakmailag kompetensen fogja segíteni a TDK dolgozat írásodat ötletekkel és tanácsokkal. Ha nem tudod, hogy melyik oktatót keresd a témáddal kapcsolatban, akkor a TDK dolgozat írásra való jelentkezés után a TDT elnök, titkár vagy tanszéki TDK felelős segít témavezetőt találni.
 • Ezt követően a jelentkezési lapot meghatározott határidővel le kell adnod a jelentkezésed a TDK dolgozat írására. 
 • Ezzel párhuzamosan már a választott témában az oktató segítségével el kell kezdened „kutakodni". Ezt az interneten található hiteles dokumentumok keresésével és a könyvtárban akár segítséggel is elkezdheted. Kereshetsz folyóiratokban, könyvekben anyanyelveden és idegen nyelven is.
 • Ha már kezd körvonalazódni a témád, és már némi rálátásod az irodalmak feldolgozása során, akkor célszerű vázlatot írnod, mely számodra is a rendszerezés szolgál, így tudni fogod melyik részhez még milyen anyagokra lesz szükséged. Ezt és az előző fázist fel is cserélheted, hogy a vázlatod alapján kezd el kutatni a könyvtárban és a neten.
 • Végre jöhet a lényegi munka! Az ennek való „nekiugrás" előtt olvasd elFülöp Tamás: Útmutató a szakdolgozat elkészítéséhez című kézikönyvét, melyben gyakorlati tanácsokat kapsz egy ilyen nagy munkához, illetve a TDK oldalain található Formai követelmények dokumentumot.
 • Ezekkel illetve az ITDK értékelő lapoknak (előadás , dolgozat ) megfelelő szempontok szerint KÉSZÍTSD EL a dolgozatodat! Közben segítő oktatóddal konzultálj, aki jó tanácsokkal lát el!
 • Ennek elkészülését célszerű a leadási hónap elejére időzíteni, mivel a 
  LEADÁSI HATÁRIDŐ 2017. november 30. Előtte még formázási és véglegesítési feladataid lesznek! Hagyj erre is időt!
 • Végül, de nem utolsó sorban el kell készítened a prezentációdat - a már említett szempontok alapján - amit elő kell adnod a kiírt ITDK Konferencián.
 • Ha az előző lépést sikeresen vetted - márpedig miért ne vetted volna - akkor már csak az eredményhirdetés van hátra, ahol a sikeres dolgozat és prezentáció értékelése után akár te is átveheted szekciód első helyezését!

Sok sikert a munkához!
Kérdéseiddel fordulj nyugodtan a kari TDMT felelőshöz (Dr. Földi Kata, foldik@szolf.hu, 125-ös iroda)!

Partnereink