Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Hasznos linkek - Német nyelvet tanulóknak

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Hasznos linkek - Német nyelv 

Gazdasági szaknyelv:
  Hasznos linkek - Német nyelvet tanulóknak
 Markt Online

Az oldal ingyenes gazdasági szaknyelvi feladatokat kínál. Hasznos szövegek a szaknyelvi vizsgához, a szövegekhez interaktív feladatok tartoznak, amelyek elsősorban a szövegértést vizsgálják. A feladatok megoldása közben bővül a szaknyelvi szókincs is.

 wirtschaftsdeutsch.de/materialboerse

feladatlapok, tesztek, online-gyakorlatok, nyelvtani feladatok, szakmai újságcikkek a német gazdasági szaknyelv gyakorlásához – különböző témákban

 Tőzsdejáték a legnagyobb ingyenes német tőzsdés szimulációs játék több mint 200 000 regisztrált résztvevővel

Általános nyelv:  
 Nyelvtani gyakorlatok

Szókincsfeladatok, nyelvtani gyakorlatok, feltételes mód, igeidők, helyesírási gyakorlatok, keresztrejtvények, quiz található az oldalon. A feladatok online is megoldhatók és letölthetők ZIP fájlként.

 Online Grammatikübungen Online nyelvtani gyakorlatok a melléknévragozás, igeragozás, függő beszéd, feltételes mód, módbeli segédigék, mellékmondatok, a szenvedő szerkezet, visszaható igék, elöljárószavak, mondat szórend gyakorlására.
 www.ralf-kinas.de/ Online feladatok németből: nyelvtan, szókincs, országismeret, kvíz stb. (megoldásokkal)
 Szókincsfejlesztő A lap a nyelvtanulók számára szeretné megkönnyíteni a szótanulást, a szókincs fejlesztését. Ideális kiegészítője a nyelvtanulásnak, nyelvvizsga felkészülésnek. Az oldal segítségével idegen nyelvű szavakat és jelentéseiket lehet feltölteni egy adatbázisba, ezeket a szavakat tetszőleges csoportokba lehet rendezni, majd egy csoport szavait gyakorolni, így fejlesztve a nyelvtudást.
 Interaktív szókincsgyakorlás 

Interaktív szókincsgyakorlás:
 Mintalevelek haladóknak Letölthető mintalevelek lakás, ház, jogi, vállalati, család, szabadidő, pénzügyek, panaszlevelek, vásárlás, eladás, egészség, hivatalok, hatóságok, figyelmeztetés, felmondás, szerződések témakörökben.
 Aktuelle Nachrichten Aktuális híreket lehet online hallgatni és nézni az ARD honlapján. A témák között szerepelnek politikai hírek, sport, tudományok, kultúra, gazdaság, időjárás. Kereshetünk híreket országok szerint rendezve.
 Deutsche Welle Rádióadó nyelvtanulók számára rengeteg hírrel, sokszínű témákban. A lapon hallgathatunk, olvashatunk is. Nagyon jó a szókincsfejlesztéshez is. Témák: politika, gazdaság, kultúra, sport, stb.
 Deutsche Novellen 19-20. századi német novellák tartalmának ismertető gyűjteménye német nyelven. Goethe, Hoffmann, Gottfried Keller, Theodor Storm, Günter Grass, Thomas Mann, Stefan Zweig stb.
 Deutsche Städte Egy interaktív térkép segítségével barangolhatunk a német tartományokban és a legnagyobb városokban. A városokról a leírás könnyű és érthető nyelvezetű. Nagyon jó a szövegértés fejlesztésére és emellett érdekes és hasznos információkat tudunk meg az országról képekkel illusztrálva és az egeret a kijelölt szavakon tartva szómagyarázatok segítik a megértést.
 Goethe Intézet A Goethe Intézet honlapja információkat nyújt az intézet által szervezett német nyelvvizsgához. Az oldalain nagyon sok interaktív nyelvi feladat található. Nagyon jól bővíthető az országismeret is.
 Internationale Brieffreundschaften Nemzetközi levelező társakat lehet keresni német nyelven. Ingyenes regisztráció, vagy éppen regisztráció nélkül is kereshetünk korosztálynak és nyelvtudásnak megfelelően. Közösségek, iskolai osztályok is találhatnak partnerközösségeket.

Játékok:  
 Német keresztrejtvények Magyar nyelvű oldalon német nyelvi játékokat és keresztrejtvényeket találhatunk. A játékok a szókincsfejlesztést szolgálják. Emellett van itt német - magyar és magyar - német szótár, fordító program.
 Nyelvi játékok nyelvi játékok négy témakörre építve a Goethe Institut Budapest honlapján

Szótár, fordítóprogram, kislexikon:
http://www.dict.cc/  
 www.wirtschaftslexikon24.net 

 
 wirtschaftslexikon.gabler.de  
 
 www.finanzen-lexikon.de
 
 hu.euabc.com Az EU-ban használt kifejezések és fogalmak internetes kislexikona
 Online német nyelvű lexikon WISSEN: Online német nyelvű lexikon, amely a nyelvtanulás során jól használható. Utazás, technika, egészség, történelem, szórakozás, természet, képzés a lap témakörei. Szókincsfejlesztő oldalakat is találunk itt.
 Hangos szótár Német - magyar és magyar - német hangos szótár. A helyes kiejtéssel tanulhatjuk meg a szavakat, ill. ellenőrizhetjük a szavak kiejtését. A szótár saját weblapra is felhelyezhető. Más nyelveken is elérhető.

Tanulás Németországban (BA, Master stb.):
 www.study-in.de/de/ a DAAD és a német Oktatási és Kutatási Minisztérium által gondozott honlap
 www.daad.de/de/index.html a DAAD (Német felsőoktatási Csereszolgálat) honlapja; németországi ösztöndíjak; tanulás Németországban
 scholarship.hu A Magyar Ösztöndíj Bizottság honlapja; külföldi ösztöndíjak

Az ajánlott linkek tartalmáért az Idegen Nyelvi Tanszék nem vállal felelősséget!

(kép: gizmodo.com)

Partnereink