Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

HALLGATÓI ÉLET és SPORT A PALLASZ ATHÉNÉ EGYETEM, GAZDÁLKODÁSI KARÁN

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Hallgatói élet és sportKarunk tartalmas és színes diákélettel, az önképzés, a szabadidős tevékenység számtalan formájával kínál lehetőséget arra, hogy hallgatói megfelelő felkészültséggel, baráti, emberi kapcsolatokkal "felvértezve" léphessenek a munkaerőpiacra.

A Karunk szerves része a Hallgatói Önkormányzat (HÖK), amely a hallgatók érdekvédelmi szerve: "Hallgatók a hallgatókért"

Ép testben ép lélekA HÖK ezen kívül több fontos projektben vesz részt, bővíti a hallgatói szolgáltatások számát, például: "Ép testben ép lélek" filozófiáját tekintve nyitottuk meg konditermünket. Kiemelkedő hallgatói rendezvénynek számítanak az elsőévesek számára szervezett Gólyatáborok és Gólyabálok, az évről évre nagy látogatottságnak örvendő, méltán elismert és népszerű előadóművészeket is felvonultató SZOFI napok, a szakestek, a tanulmányi kirándulások, sport- és sí táborok.

Mindezek mellett a HÖK ösztönöz és támogat minden hallgatói csoportosulást, valamint elkötelezett híve az élhető környezetnek, ezért rendszeresen "zöld" akciókat hajtanak végre.

PAE GK Hallgatói élet

Az egyetemista évek évek nem csak a tanulásról, az élményszerzésről is szólnak.

Sportélet a Gazdálkodási Karon

Amatőr szinten versenyzési lehetőséget biztosítunk a sportegyesületekkel és a Hallgatói Önkormányzattal együttműködve, így hallgatónk részt vehetnek különböző házi bajnokságokon, valamint helyi rendezésű városi bajnokságokon, bekapcsolódva ezzel a város diák- és sportéletébe.

Az országos sportszövetségek által szervezett versenyeken az igazolt sportolók vehetnek részt.

Népszerűek a Testnevelési Csoport által szervezett sporttáborok. Sí táborok Olaszországban, Franciaországban vadvízi evezés Ausztriában, vízi tábor a Felső-Tiszán, szervezett formában nyaralások Olaszországban, Rómában, Velencében, Görögországban, Spanyolországban, valamint egy-két napos kirándulások.

A lehetőségekhez mérten bármely, ezektől eltérő ötlet megvalósításához is segítséget nyújtunk.
Szeretnénk, ha a hallgatók a főiskolai évek alatt folytatnák az általuk már bevált, kedvelt sportágat, vagy más mozgásformát is megszeretnének, esetleg új sportággal ismerkednének meg. Szeretnénk, ha az említett programokkal a Testnevelési Csoport is hozzájárulna az itt eltöltött évek szabadidős programjainak hasznos eltöltéséhez.

További információk és képek a Sport Iroda oldalain


Sportolási és szabadidős tevékenységek lehetőségek

Sportolási és szabadidős tevékenységek lehetőségek
A Kar sport sajátos eszközeivel is megpróbál hozzájárulni ahhoz, hogy a hallgatók az egészséget saját értékrendjükben kiemelt helyen kezelő személyiséggé váljanak. Olyan felnőtt ekké, akik ismerik képességeiket, azok fejlesztésének, fenntartásának módját, felismerik a testnevelés és a sport egészségügyi, prevenciós értékeit és a rendszeres fizikai akti vitás életmódjuk részévé válik. Ezért javasoljuk, hogy szeressék meg valamely sportágat, és hasznosan kulturáltan töltsék és szabadidejüket.

Ráadásul mindez csodálatos környezetben, a Tiszaligetben. A bérelt fedett sportcsarnok, fallabda pálya és fitneszterem kiváló lehetőségeket kínál a labdajátékok és természetesen más sportág szerelmeseinek.
Az órákon kívül igény szerint használhatják a főiskola hallgatói a szabadidősport keretében.

A Sportegyesületünkben − mely a hallgatók amatőr szintű versenyeztetését próbálja megoldani − több sportági csoport is működik. A Sportegyesület célja, hogy főiskolás hallgatóink részére jó lehetőségeket biztosítsunk mind a versenysport, mind a tömegsport mind a szabadidő hasznos eltöltésének területén.
Minimális anyagi hozzájárulás mellett sportlövészeti és bowlingozási lehetőséget biztosítunk a 2013/14-es tanévtől.

A Főiskola által kínált lehetőségek:

 • aerobic
 • foci
 • kosárlabda
 • röplabda
 • gyógytorna
 • evezés
 • úszás
 • kajakozás, kenuzás

ezeken kívül:

 • tollaslabda
 • tenisz
 • kondi
 • íjászat
 • futás
 • fallabdázás
 • falmászás

Minden évben megrendezésre kerülnek a főiskolai sporttáborok. Ez a síelés és a rafting. Mindkét táborban oktatók és tanárok segítségével sajátíthatják el a sportág alapjait és emelhetik magasabb szintre.

Emellett rendszeresen szervezünk egy napos kirándulásokat, mely célpontja vagy egy város vagy egy szűkebb régió néhány látványossága.

Bővebb információk a főiskolai sport és szabaidős lehetőségeiról a Sportiroda oldalán

Partnereink