Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Hably Dóra - Turizmus-vendéglátás - Szállodamenedzsment

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Hably Dóra - Turizmus-vendéglátás - Szállodamenedzsment A turizmus-vendéglátás szállodamenedzsment szakán tanultam 2008-2012 között a 3,5 éves alapképzésben. Alapvetően azt kell mondjam, hogy országosan az egyik legjobb program volt, a nagy "egyetemek" mellett alulértékelt a képzés híre, pedig sokszor nálunk értékesebb órák és vizsgák voltak mint a nagyhírű képzéseken.

Fontos, hogy a gyakorlat és az elmélet megfelelő arányban volt felépítve. Sajnos a fiatalok azt az impulzust kapják nagy adagban, hogy diploma megszerzése után mindenki vezetőbeosztásba kerül, ami így ebben a formában egy tévhit. Mindenkinek azt tudom tanácsolni, hogy az első év után minden nyáron vállaljanak munkát, még jobb ha külföldön, ezzel olyan tapasztalatra tehetnek szert az elmélet képzés mellett, amivel már később könnyebben labdába lehet rugni. Egyébként pedig kitartónak kell lenni, diplomával hosszútávon szép karriert lehet felépíteni, de a ranglétrát mindenkinek meg kell másznia, főleg azért, mert a mi szakmánkban elengedhetetlen a tapasztalatszerzés és a világra való nyitottság. A turizmus-vendéglátás szak megadja azt az alapot, amin elindulva az ember szép karriert tud bejárni.

Gyakorlatot Görögországban töltöttem, majd még egy szezont dolgoztam Krétán a diploma megszerzése után. Ezek után egy bőrönddel nekivágtam Bécsnek Februárban lesz 4 éve immáron. Dolgoztam a Hiltonnál, az NH-nál és most egy kis osztrák cégnél, az ARCOTEL-nél dolgozom Sales Developer-ként. Feladatom a Sales Team gondozása a beiskolázástól kezdve a fejlesztésen át a központi értékesítés koncepciójának szintentartásáig minden ami az értékesítéshez tartozik, ahol része vagyok a mindennapi Business Developmentnek.

Partnereink