Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Erasmus Mobilitás a Gazdálkodási Karon II.

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Erasmus+ program

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kar

2018. május 7-11-ig lehetőséget kaptam az Erasmus+ program keretein belül, hogy előadásokat tartsak a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai karán.

A karon folyó gazdaságtudományi képzés célja a gazdaságot kiépíteni és működtetni képes, jól felkészült, a nemzetközi piacon is versenyképes tudású közgazdászok képzése magyar nyelven. A kar által kínált közgazdászképzés olyan szakterületekre összpontosít, amelyek nemcsak a regionális és nemzeti munkaerőpiacon, hanem a nemzetközi szakmai mezőnyben is széles körű szakmai fejlődés és érvényesülés lehetőségét alapozzák meg. A szaktudás mellett a képesség és készségfejlesztés különös szerepet kap, hiszen ettől függ a végzősök szakmai érvényesülése. Ezt a célt szolgálja a széles körű menedzsmentoktatás, a kommunikációs készségfejlesztés, valamint az interdiszciplináris analitikus szakmai szemléletmód kialakítása és fejlesztése.

Odaérkezésemkor Bors Hortenzia fogadott, aki az Erasmus+ program koordinátora, bemutatott Dr. Nagy Benedeknek, aki a Turizmus Tanszék vezetője. Egy rövid bemutatkozás következett részükről és részemről is. Beszéltünk a tanszékükön folyó kutatómunkáról, valamint saját tanszékemen folyó oktatói és kutató munka eredményeiről. A program keretein belül vállalt 8 órát az elkövetkezendő napokban oktatattam, turisztikai mérnök menedzser hallgatóknak, 15 fő vett részt az órákon. Következő témakörökben tartottam előadásaimat: fogyasztói magatartás, turisztikai magatartás, turisztikai erőforrások, motivációk, attitűdök, életstílus, választás és döntés, szegmentáció, brandek.

A hallgatók érdeklődéssel hallgatták a magyarországi példákat és jó gyakorlatokat.

Köszönöm a lehetőséget!

Kalmárné Rimóczi Csilla

Partnereink