Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

CEEPUS Freemover mobilitás a Zágrábi Egyetemen

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

CEEPUS Freemover mobilitás a Zágrábi Egyetemen

 A Zágrábi Egyetem résztvevője annak a CEEPUS partnerségnek, amelybe freemover-ként Dr.Mondok Anita, a NJE GK Turizmus-vendéglátás tanszék főiskolai docense az április 16-20. közötti mobilitási pályázatnak köszönhetően becsatlakozhatott

A Zágrábi Egyetem a második legrégibb Horvátországban, amelyet 1669-ben alapítottak. Az egyetemen 28 kar van, és 3 művészeti akadémia.

A tudományterületen a Kar számos képzési szinten oktat hallgatókat, így ennek köszönhetően alapképzéses, mesterszakos és doktori hallgatókkal is kapcsolatba kerültem az általam adott órák során. Mivel az Agrármarketing Tanszék a partnerség szakmai gondozója, így a tanítási feladataimat is ebben a témában kellett teljesíteni.

Az első tanítási feladatom szerint mesterképzéses hallgatók számára 4 tanóra (4*45 perc) időkeretben a marketing-mix a falusi turizmusban címmel kellett órát tartanom. A hallgatók csak lassan oldódtak fel, de mivel gépteremben volt az óra, így sok magyar példa felhozásával és az ország érdekes, vidéki attrakcióinak bemutatásával gyorsan érdeklődővé váltak. Többen bekapcsolódtak abba az összehasonlításba is, hogy mely adottságok hasonlítanak és különböznek Magyarországon és Horvátországban a falusi turizmus területén.

A késő délután folyamán doktori képzésben részt vevő hallgatókkal konzultáltam, akik a karon írják disszertációjukat valamilyen turizmushoz kapcsolódó témában. Másnap reggel pedig az alapképzéses hallgatók Informatikai alkalmazások a falusi turizmusban c. kurzusának egyik tanórájára kaptam meghívást, ahol a falusi turisztikai termékek elektronikus értékesítési lehetőségeit mutattam be magyar példák segítségével.

A 6 kötelezően megtartandó tanórából végül 8 lett, de nagy örömmel tettem eleget a feladatnak és igazán sok segítséget és támogató környezetet kaptam a tanszék részéről. Csak ajánlani tudom minden kollégának a CEEPUS Freemover pályázatot illetve a Zágrábi Egyetem Mezőgazdaságtudományi Kara Agrármarketing Tanszékét is.

Partnereink