Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

BGE - Vizsgainformációk

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

BGE Nyelvvizsgahely

A Szolnoki Vizsgahelyen (5000, Szolnok, Tiszaligeti sétány 14., Pallasz Athéné Egyetem - Szolnok, főépület/222. iroda) államilag elismert, kétnyelvű, üzleti és idegenforgalmi-vendéglátóipari szaknyelvi vizsga tehető középfokon (B2), illetve megfelelő számú jelentkező esetén alap (B1) vagy felsőfokon (C1) is. A vizsgarendszer 2006 őszétől lehetőséget biztosít komplex vizsgatípus mellett külön szóbeli vagy írásbeli típusú vizsga letételére mindhárom szinten. A Szolnoki Vizsgahelyen angol, német, francia (jelenleg csak írásbeli) és orosz nyelvekből tehető vizsga.

Évente három vizsgaidőszak van:

  • május-június
  • augusztus-szeptember 
  • január

Mivel vizsgaidőszakonként változik a letehető vizsga nyelve és típusa, érdemes még a jelentkezés előtt tájékozódni az alábbi honlapon: www.nyelvvizsgak.hu/

Vizsgadíjak és a befizetés lehetőségei

   szóbeli  írásbeli  komplex
 alapfok  7 000 Ft  10 000 Ft  17 000 Ft
 középfok  12 000 Ft  15 000 Ft  27 000 Ft
 felsőfok  13 000 Ft  16 000 Ft  29 000 Ft

A vizsgadíj befizetésére az alábbi lehetőségek nyílnak, melyek közül a jelentkező az online jelentkezési folyamat második lépésében választhat:

  • bankkártyás fizetéssel: Ehhez a vizsgázónak rendelkeznie kell saját nevére szóló VISA vagy MasterCard bankkártyával.
  • átutalással: Átutalás kizárólag a vizsgázó saját bankszámlájáról történhet. Kivételt jelent, ha a vizsgadíjat cég vagy vállalkozó átvállalja, ilyen esetben a befizetés kizárólag átutalással történhet az adott cég vagy vállalkozó bankszámlájáról. Átutalás esetében a megjegyzés rovatban pontosan fel kell tüntetni az NYVK rövidítést és az online jelentkezés ötjegyű kódját.
  • sárga postai csekken: A postai csekk a vizsgahelyeken vagy a Vizsgaközpont budapesti irodájában szerezhető be. A postán kapható rózsaszín csekkek nem használhatóak. A csekk számát a vizsgázónak a befizetés után fel kell töltenie online felületére.

Vizsgára történő jelentkezés:

A BGE NYVK vizsgáira minden, a vizsga évében a 14. életévét betöltött személy jelentkezhet.

A vizsgára történő jelentkezés a vizsgához szükséges adatok megadásával, és a vizsga díjának befizetésével válik érvényessé.

A vizsgához szükséges adatok megadása online módon, a Vizsgaközpont online jelentkezésre szolgáló weboldalán » történhet.

Az adott vizsgaidőszakban meghirdetett vizsgák megtalálhatók a Vizsgaközpont honlapjának megfelelő menüpontjában ».

Vizsgajelentkezés a Vizsgaközpont online jelentkezésre szolgáló weboldalán » adható be. A jelentkező így a jelentkezéssel kapcsolatos minden teendőjét otthonról, a vizsgahelyen vagy a Vizsgaközpontban való megjelenés nélkül intézheti.

Az online jelentkezési felületen a jelentkezési határidő » utolsó napján éjfélig beadható vizsgajelentkezés, azaz ezen határidőig kell a szükséges adatokat megadni és a vizsgadíjat is befizetni (az utalást elindítani). Ha a jelentkező elmulasztja befizetni a vizsgadíjat ezen határidőig, a pótjelentkezés időszakában még megteheti, de csak különeljárási díj megfizetése mellett.

A jelentkezési időszak után lehetőség van pótjelentkezésre a Vizsgaközpont által meghatározott időszakban különeljárási díj befizetése mellett.

A vizsgáról bővebb információ (vizsgaszabályzat, különeljárási díjak, halasztás és visszalépés, a felkészülést segítő irodalom, a vizsga részei, mintafeladatok, stb.):http://www.nyelvvizsgak.hu/

Farkasné Három Erika, ügyintéző

Cím: 5000 Szolnok, Tiszaligeti sétány 14
Szolnok, főépület / 222. iroda
Tel.: (56)510-300 / 5707 mellék
E-mail: farkasne@szolf.hu
Ügyfélfogadási idő: 
Hétfő – Csütörtök: 9.30-12.00; 12.30-15.30
Péntek: 9.30-13.30

Partnereink