Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

BGE - Általános tudnivalók

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

BGE Nyelvvizsgahely

BGE Nyelvvizsgaközpont a 71/1998 (IV.8.) Kormányrendelet értelmében 2000. május óta működik akkreditált nyelvvizsgaközpontként. A Szolnoki Vizsgahely 2000. óta működik akkreditált vizsgahelyként.

A 2006. szeptemberi vizsgaidőszaktól a Vizsgaközpontban a Közös Európai Referenciakeretben (KER) meghatározott követelményekhez illesztett szintű vizsgák tehetők le. 

A vizsgarendszer államilag elismert, kétnyelvű, üzleti, pénzügyi és idegenforgalmi-vendéglátóipari szaknyelvi nyelvvizsga-bizonyítványok megszerzését teszi lehetővé alap, (B1) közép (B2) és felsőfokon (C1). A vizsgarendszer 2006 őszétől lehetőséget biztosít komplex vizsgatípus mellett külön szóbeli vagy írásbeli típusú vizsga letételére mindhárom szinten. 

A Központhoz társult alapító intézmények és több más intézmény, köztük a volt Szolnoki Főiskola – jelenleg Pallasz Athéné Egyetem erőfeszítéseinek köszönhetően kiépült a vizsgahelyek országos hálózata. Jelenleg nyolc nyelvből tehető nyelvvizsga: angol, német, francia, (Szolnokon jelenleg csak írásbeli), orosz, olasz, spanyol, japán és kínai nyelvekből. A Szolnoki Vizsgahelyen csak az első négy nyelvből tehető vizsga.

A 71/1998 (IV.8.) Korm. rendelet értelmében, amely az idegennyelv-tudást igazoló államilag elismert nyelvvizsgáztatás rendjéről és a nyelvvizsga-bizonyítványokról intézkedik, a Nyelvvizsgát Akkreditáló Testület elé került a gazdasági nyelvvizsgarendszer. A Központ, nyelvvizsgarendszere és vizsgahelyei 2000 májusában elnyerték az akkreditációt, így nyelvvizsgái államilag elismert nyelvvizsgák.

Bővebb információ a következő honlapon érhető el: www.nyelvvizsgak.hu/

Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ www.nyak.hu

Partnereink