Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Az elsők között járt a Pallasz Athéné Egyetemen a Mikulás

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Az elsők között járt a Pallasz Athéné Egyetemen a MikulásAjándékosztó világkörüli útjának első állomásai között tette tiszteletét hétfőn a Pallasz Athéné Egyetemen a Mikulás. Az öreg nagyszakállú és krampuszai ráadásul páratlan bravúrt végrehajtva egyszerre jelentek meg délután a PAE főépületében és az intézmény szolnoki Gazdálkodási Karán.

Előbbi helyszínre közel kétszáz csomaggal érkezett a kecskeméti karokon dolgozó munkatársak 12 évnél fiatalabb gyerkőceinek nagy örömére, akik közös énekléssel várták és búcsúztak tőle. A Télapót azonban nemcsak a róla szóló dalok, de a gyakorlóiskola és óvoda növendékei közül Kovács Réka szavalata és Horváth Csenge éneke, valamint Tantó Vivien balett bemutatója is lenyűgözték.

A tiszaligeti campusban további hetvennél több csomaggal jelent meg, életre szóló élményekkel gazdagítva a helyi munkatársak csillogó szemű lurkót. A csemeték zöme itt is dallal, verssel köszönte meg az édességeket, melyek nem elhanyagolható része még a vidám hangulatú program közben elfogyott.

A Mikulás látogatása tehát a PAE mindkét helyszínén maga volt a varázslat a résztvevő gyermekek számára. A felnőttekben ugyanakkor némi gyanút kelthetett, hogy a rénszarvasszánjával ismeretlen helyen parkoló, piros ruhás Télapó Kecskeméten Rudics Péter munka-és tűzvédelmi főelőadóra, míg krampuszai Nyitrai László informatikai irodavezetőre és Bartus Attila műszaki ügyintézőre emlékeztettek. Szolnokon pedig ajándékokkal teli puttonyát cipelve Rigó Miklós gépkocsivezetőt juttatta a helyi kollégák eszébe, akik segítőjében magát a kar dékánját: Dr. Lakatos Vilmost vélték felfedezni...

Képgaléria

Szöveg és kép: Bugány János

Partnereink