Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar

Youtube

neptun

ILIAS

Gyengénlátó Változat

Előadások a 1st International Teaching Staff Week-en a poznani AWF-en

PDF letöltés Cikk nyomtatása E-mail

Dr. Szabó Attila, a Gazdálkodási kar Turizmus-vendéglátás tanszékének főiskolai docense 2018. május 14. és 18. között a poznani AWF Egyetem (Poznan University of Physical Education)  a 1st International Teaching Staff Week rendezvényén vett részt ERASMUS+ oktatói mobilitás keretében. Az egyetem jelenleg mintegy 3200 hallgatóval rendelkezik.

Az AWF Egyetem első alkalommal hirdette meg ezt a rendezvényét az Erasmus+ program keretében. Portugáliából, Franciaországból és hazánkból érkeztek a résztvevők.

„Én az egyetem Turizmus és Rekreáció Karán tanuló hallgatóknak tartottam angol nyelvű előadásokat ökoturizmus és vadászturizmus témakörben. Az előadásokon átlagosan 15-20 fő hallgató vett részt. A hallgatók érdeklődők voltak az általam elmondott témák iránt.

Május 16-án egy nagyszabású rendezvényen mutatta be az egyetem az Erasmus+ programot. Erasmus programon korábban részt vett lengyel, jelenleg a poznani egyetemen tanuló külföldi hallgatók, Erasmus koordinátorok tartottak angol nyelvű előadásokat. Összesen 9 előadás hangzott el. Mindegyik az Erasmus+ program által nyújtott lehetőségeket hangsúlyozta ki.

A hivatalos programok mellett, a házigazdáinknak köszönhetően megismerhettük Lengyelország, illetve Poznan történetét. Poznani városnézésen, illetve Kórnik településen található kastélyt és botanikus kertet látogattuk meg.

Összességében rendkívül hasznos volt a lengyelországi program. Betekintést nyerhettük a lengyelországi felsőoktatásba, közvetlen kapcsolatfelvételre került sor a Turizmus és Rekreáció Kar oktatóival, melynek eredményeként jelenleg egy közös „Visegrádi Négyek” pályázat beadásán dolgozunk.”

Partnereink